Waterontharders

Welkom in de rubriek waterbehandeling, water ontharders. Woon je in een gebied waar er veel kalk in het leidingwater zit dan kan jij je comfort bij het douchen en baden sterk verhogen met een waterverzachter.
Waarom kalk?
Kalk in leidingwater wordt veelal toegevoegd omdat de kalk zich in koude toestand heel lichtjes afzet binnenin de waterleidingen.
Hierdoor worden de leidingen voorzien van een dun beschermlaagje.
Moderne waterleidingen hebben dit niet meer nodig maar watermaatschappijen kiezen er nog vaak voor dit te gebruiken.
Neveneffect.
Het grote nadeel van kalk in leidingwater is dat bij een stijgende temperatuur de afzetting van kalk op de meeste harde vlakken steeds sneller gebeurt.
Gevaarlijk en duur.
Zo wordt uw waterverwarmer, ongeacht of die op gas, stookolie of elektriciteit werkt, belast met steeds meer kalkaanslag.
De kalkaanslag in boilers wordt steeds dikker, brokkelt af en valt naar beneden waar de thermostaat en het verwarmingselement zich bevinden.
Gevolg:
- De thermostaat voelt minder goed hoe warm het water is waardoor oververhitting kan optreden:
- Het verwarmingelement wordt gekoeld door steeds minder water en kan doorbranden.
Oplossing.
Door het plaatsen van een waterontharder behoedt u uzelf en uw familie voor een pak "te vermijden" gevaren, risico's en kosten.
Daarbij komt nog dat velen die zich wassen met zacht water minder zeep en nauwelijks nog conditioner of bodylotion hoeven te gebruiken.
Kalk zet zich niet enkel af op de huid en op de vezels van onze haren ook in de wasmachine voelt u het verschil onmiddellijk. Minder wasmiddel, nauwelijks wasverzachter... = minder ophoping van vetluis (stinkende afzetting door wassen op lage temperatuur)
Ook in uw vaatwas gebruikt u meteen een pak minder zeep en spoelglansmiddel
Voordelen wegen op.
- Hoger comfort, verlaagd risico, beheersbare kosten op korte termijn, sterke reductie van het gebruik van reinigingsproducten.

Weergave